Camera de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti
Afacerea
--------------------------------- ---------------------------------
Anul VIII, Nr. 51-52 (417-418) 11-31.12.2013 > Membrii CCIB

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT-Bucuresti – Institut national cu cea mai substantiala participare la programele europene

INCD pentru Microtehnologie – IMT-Bucuresti este un institut national de CD in domeniul micro si nanotehnologiilor aplicate. Infiintat ca institut national in 1996, IMT-Bucuresti a cumulat experienta celor doua institute care au fuzionat atunci: IMT, infiintat in 1993, care a impus orientarea ulterioara a institutului in tehnologia microsistemelor si dispozitivelor (microsisteme si micro-nanostructuri senzitive la factori fizici, chimici, biologici; dispozitive si circuite pentru RF si THz; fotonica si nanoelectronica; microfluidica; microactuatori) si ICCE, infiintat in 1969, cu experienta si realizari in domeniul microelectronicii. Domeniul actual de activitate include cercetari cu caracter interdisciplinar pentru dezvoltarea de noi procese, structuri, sisteme avansate in domeniul micro si nanotehnologiilor si microingineriei.

Principalele directii de cercetare ale IMT-Bucuresti sunt: microsenzori si microsisteme electro-mecanice de radio frecventa (RF-MEMS), micronanosisteme opto-electro mecanice (MOEMS), nanoelectronica (de exemplu, dispozitive bazate pe nanotuburi de carbon – CNT), micro-nanosisteme pentru aplicatii biomedicale – BIO-MEMS (laborator-pe-un-chip, microarii etc.), microtraductori (inclusiv reţele de microsenzori si senzori inteligenţi). Aplicatiile principale abordate se refera la: comunicatii, transport, mediu, energie, biomedicina si sanatate. IMT-Bucuresti a coordonat sau participat ca partener la un total de 25 de proiecte FP7 si asociate (ENIAC, ERA-NET etc).

Printre domeniile de cercetare secundare se numara nanomaterialele, microrobotica, structuri si dispozitive pentru stocarea si conversia energiei (celule solare), senzorii magnetici.

Misiunea IMT-Bucuresti este sa actioneze ca un pol tehnologic in domeniul micro-nanotehnologiilor si tehnologiilor convergente. Competentele si infrastructura sunt dedicate colaborarii cu partenerii pentru cercetari multidisciplinare, educatie si instruire, interactiuni cu industria si inovare. IMT-Bucuresti este vizibil la nivel national, dar intentioneaza de asemenea sa joace un rol important si la scara regionala, interactionand cu alti parteneri europeni in incercarea de a coopera in asigurarea accesului la facilitati experimentale de cercetare. IMT-Bucuresti este activ in domeniile unor Tehnologii Generice Esentiale (Key Enabling Technologies – KET).

Institutul asigura servicii prin intermediul facilitatii IMT-MINAFAB (MIcro and NAnoFABrication), acreditata ISO 9001:2008. Informatie detaliata apare la adresa http://www.imt.ro/MINAFAB.

Categoriile principale de servicii oferite de IMT-Bucuresti sunt:

– fabricatie de micro/nanosisteme si dispozitive
– analize si caracterizari complexe de suprafete, filme, cristale, nanostructuri
– proiectare, modelare, simulare de microsisteme si materiale
– servicii complexe de CDI – de la stadiul de CAD/CAE, pana la incercari complexe de fiabilitate

Date de contact: Str. Erou Iancu Nicolae 126A, Voluntari, Ilfov 077190
Telefon: +40-21-269.07.70; Fax: +40-21-269.07.72
email contact: raluca.muller@imt.ro
site web: www.imt.ro

 

 

Imprima paginaMicsoreaza fontMareste font


Articol vizualizat de 3898 ori.
Publicitate

---------------------------------- eminescu
---------------------------------- certind
----------------------------------
certind
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- akcenta
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- REBU
---------------------------------- Apulum94