Camera de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti
Afacerea
--------------------------------- ---------------------------------
Anul VIII, Nr. 21-23 (387-389) 15.05-11.06.2013 > Bucuresti

Clusterul Romanian Textile Concept, 2 ani de la infiintare

La sfarsitul lunii mai a.c. Clusterul Romanian Textile Concept a marcat doi ani de existenta prin organizarea unei parade de moda cuprinzand colectia „Biutiful from Binsh" semnata de Dorin Negrau.

Evenimentul a fost precedat de o reuniune a membrilor Clusterului amintit, condusa de presedintele acestuia, Sara Wechsler. Domnia sa a vorbit celor prezenti despre realizarile Clusterului din acesti primi doi ani de viata, precum si despre planurile de viitor. Rezultatele efortului sustinut si constant depus de echipa Romanian Textile Concept au fost subliniate si de Christiana Leucuta, director adjunct al Directiei Politici Industriale din cadrul Ministerului Economiei. Domnia sa a punctat ca acesta a fost inclus de Comisia Europeana printre clusterele romanesti cu potential, capabile sa acceseze fonduri europene. O prezentare succinta a strategiei Clusterului a fost realizata de Minela Chivu, director de program in cadrul Asociatiei Romanian Textile Concept. De asemenea, Daniel Cosnita, presedintele CLUSTERO a  vorbit celor prezenti despre rolul si obiectivele Asociatiei Clusterelor din Romania.

In a doua parte a acestei reuniuni a avut loc semnarea de catre Sara Wechsler a acordurilor de parteneriat cu noii membri ai Clusterului, respectiv: Parcul Industrial Giurgiu, Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti – Departamentul Moda al Facultatii de Arte Decorative si Design, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Institutul National de Metale Rare (INMR), Asociatia pentru Promovarea Tehnologiei Electronice si Societatea Designerilor Profesionisti din Romania.

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti este membru fondator al Clusterului Romanian Textile Concept.

Cristina SERBANESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Imprima paginaMicsoreaza fontMareste font


Articol vizualizat de 880 ori.
Publicitate

---------------------------------- eminescu
---------------------------------- certind
----------------------------------
certind
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- akcenta
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- REBU
---------------------------------- Apulum94