Camera de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti
Afacerea
--------------------------------- ---------------------------------
Anul XIII, Nr. 10-13 (643-645) 28.02-20.03.2018 > Investitii

Oportunităţi de investiţii în regiunea Aktobe - Kazahstan

Ambasada Republicii Kazahstan la Bucureşti a informat despre oportunităţi de investiţii în regiunea Aktobe, Kazahstan, oferind descrierea zonei şi avantajele de care pot beneficia companiile doritoare să investească în această zonă.

Aktobe este oraşul cel mai populat şi cu cea mai mare capacitate industrială din Kazahstan. Se învecinează la nord cu Federaţia Rusă şi la sud cu Uzbekistan, iar spre vest există zone bogate în resurse petroliere. Mai mult de 900.000 oameni trăiesc în zona descrisă, toţi alcătuind o comunitate de muincitori calificaţi şi specialişti în diverse sectoare, de exemplu agricol, ştiinţific, cultural şi de servicii.

Avantajele regiunii

•Transportul: Autostrăzile, căile ferate şi rutele aeriene ce trec prin Aktobe facilitează transportul de bunuri către Federaţia Rusă, Europa, Asia Centrală şi Estul apropiat. Se vorbeşte despre „Noul drum al mătăsii", cu mai mult de 600 km din traseul ce leagă China de Vest cu Europa de Vest.

•Piaţa: Regiunea Aktobe dispune de logistici unice în Kazahstan, fiind localizată în apropierea statelor membre ale Uniunii Economice Euro-Asiatice cu o populaţie de 180 de milioane de oameni. Un avantaj al apropierii de aceste state este libera circulaţie a bunurilor, serviciilor, capitalului şi forţei de muncă.

•Resurse minerale: Pe lângă poziţia geografică avantajoasă, oraşul Aktobe dispune de bogate resurse minerale şi de materii prime, aici existând 340 de depozite de resurse minerale. Este al doilea oraş din lume în privinţa rezervelor de minereu de crom, deţinând 400 de milione de tone.

Alte resurse disponibile: Regiunea dispune de resurse de gaz natural pentru autoaprovizionare. Resursele de apă disponibile în această zonă alimentează oraşe, sate şi instalaţii de realimentare. De asemenea, zona oferă electricitate regiunilor vecine.

Agricultura: Agricultura acestei zone se dezvoltă în mod dinamic, cu o continuă şi înfloritoare activitate a sectorului fermier, în special păşunatul. Zona este foarte renumită atât pe plan local, cât şi în alte regiuni, pentru carnea produsă.

 -          Afaceri de dimensiuni mici şi mijlocii: Pe lângă dezvoltarea industriei de minerit şi rezervele de minerale disponibile în această regiune, afacerile de dimensiuni mici şi mijlocii se dezvoltă pe lângă mari fabrici şi activitatea marilor companii. 50.000 de mii de companii activează cu succes în Aktobe.

-          Oraşul Aktobe: Acesta nu este un simplu oraş, ci o aglomeraţie urbană, ce cuprinde 70 raioane populate. Se prevede o creştere a populaţiei acestui oraş până la un milion de locuitori, în 2030.

  

Sprijin oferit de guvern

 Investitorii străini pot fi sprijiniţi de autorităţi prin următoarele măsuri:

•Scutirea plăţii taxelor vamale

•Transferul proprietăţii mobile şi imobile

•Scutirea de taxe pe o perioadă de 8-10 ani

•Rambursarea de către guvern a până la 30% din costurile aferente lucrărilor de construcţii, instalaţii şi echipament necesar.

Centrul de Asistenţă pentru Investitori, oferă asistenţă în privinţa aspectelor logistice, precum şi organizarea de întâlniri de afaceri în vederea semnării de contracte. Urmare a activităţii îndelungate a oamenilor de afaceri şi a investitorilor din Aktobe, numărul de contracte comerciale semnate a crescut şi continuă să crească semnificativ.

Pentru eventuale informaţii suplimentare vă puteţi adresa ambasadei Republicii Kazahstan la Bucureşti la adresa de email bucharest@mfa.kz

 

 

Imprima paginaMicsoreaza fontMareste font


Articol vizualizat de 228 ori.
Publicitate

---------------------------------- eminescu
---------------------------------- certind
----------------------------------
certind
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- akcenta
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- REBU
---------------------------------- Apulum94