Camera de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti
Afacerea
--------------------------------- ---------------------------------
Anul XII, Nr. 42-45 (623-626) 11.10-07.11.2017 > Din lumea afacerilor

La Palatul Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Conferinta anuala „Codificarea administrativa - abordari doctrinare si cerinte practice

Vineri, 20 octombrie, Palatul Camerei de Comert si Industrie Bucuresti a gazduit cea de a X-a editie a Conferintei anuale „Codificarea administrativa - abordari doctrinare si cerinte practice". Evenimentul a fost organizat de Societatea Academica de Stiinte Administrative, in parteneriat cu: Centrul de Drept Public si Stiinte Administrative, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Institutul de Drept Public si Stiinte Administrative al Romaniei.Conferinta a reunit peste 70 de specialisti in drept public si stiinte administrative, evenimentul dovedindu-se un excelent for de analiza si dezbatere a noilor directii de cercetare in domeniu.

Prezent la deschiderea oficiala a manifestarii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a facut o scurta prezentare a Palatului, a vorbit participantilor despre contributia Camerei bucurestene la modernizarea economiei romanesti, dar si despre rolul ce revine CCIB, astazi, in contextul globalizarii.Conferinta a fost structturata in doua sectiuni, dedicate analizei sistematizarii si concentrarii legislatiei prin coduri - abordari doctrinare si respectiv necesitatii codificarii normelor dreptului administrativ - cerinte ale practicii.

Principale subiecte abordate de specialistii prezenti au vizat: sistematizarea normelor juridice, simplificarea legislatiei, conceptul de codificare; evaluarea impactului unei noi reglementari; calitatea reglementarii si securitatea raporturilor juridice - cerinte ale codificarii; bune practici in legistica formala; proiectul Codului Administrativ in dezbaterea publica; materii administrative codificabile; tehnica si solutii normative cuprinse in proiectul Codului Administrativ; codificarea procedurii administrative necontencioase; doctrina si practica codificarii la nivel european; locul Codului Administrativ in sistemul izvoarelor formale ale dreptului romanesc.

Cristina SERBANESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Imprima paginaMicsoreaza fontMareste font


Articol vizualizat de 124 ori.
Publicitate

---------------------------------- eminescu
---------------------------------- certind
----------------------------------
certind
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- akcenta
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- REBU
---------------------------------- Apulum94