Tratamentul fiscal al unor operaţiuni specifice şi noutăţi fiscale începand cu 1 ianuarie 2017

Adaugat la 2017-02-16

Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ Italiană pentru România (CCIpR), cu sprijinul Colman Tax au organizat joi, 16 februarie 2017, la sediul istoric al Camerei bucureştene seminarul Tratamentul fiscal al unor operaţiuni specifice şi noutăţi fiscale începand cu 1 ianuarie 2017”.

Prima parte a evenimentului, care s-a adresat profesioniştilor din domeniul financiar-contabil şi audit, a fost marcată de lansarea oficială a parteneriatului între camerele de comerţ amintite şi Association of Chartered Certified Accountants, datorită căruia companiile mici şi mijlocii membre ale acestora beneficiază de condiţii privilegiate de acces la programele ACCA. 

„În cei aproape 150 de ani de funcţionare, o constantă a activităţii Camerei bucureştene a constituit-o preocuparea pentru pregătirea profesională de specialitate a celor care desfăşoară activităţi comerciale şi industriale. În acest context, parteneriatul cu ACCA, cea mai mare asociaţie internaţională în domeniul financiar contabil, este un pas firesc şi absolut necesar în contextul economic actual, complicat şi volatil. La nivelul oricărei firme, dar în special la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii care s-au dovedit a fi destul de vulnerabile pe parcursul celei mai recente crize economice, este nevoie de profesionişti în domeniul financiar-contabil cu o pregătire excelentă, la standarde internaţionale, dar şi cu viziune. Este ceea ce asigură ACCA. Împreună oferim accesibilitate”, a declarat în deschiderea evenimentului prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB.

Despre nevoia de specialişti bine pregătiţi a vorbit şi Andreia Stanciu, director ACCA Europa de Sud-Est: „ACCA a publicat de curând a 32-a ediţie a celui mai mare sondaj de opinie global, având contabili ca respondenţi. Peste 4500 profesionişti au făcut previziuni privind situaţia economică globală şi nu e greu de ghicit că acestea nu au fost foarte optimiste. În acest climat de nesiguranţă, o calificare portabilă, internaţională cum este cea a ACCA este mai mult ca niciodată o investiţie sigură. Mă bucur că lansăm oficial în parteneriat cu camerele de comerţ selectate, o ofertă specială pentru IMM-uri, companii care nu întotdeauna au resursele pentru a investi în dezvoltarea profesională continuă a angajaţilor lor din departamentul financiar.”

La rândul său, Anca Harasim, director executiv AmCham România, a apreciat că: „Formarea profesională este cea mai bună investiţie pentru viitor, necesară mai ales pentru tinerii specialişti care pot completa astfel cunoştinţele acumulate în practică. Salutăm disponibilitatea companiilor de a-şi susţine specialiştii prin programe de dezvoltare profesională şi ofertele prin care furnizorii  de cursuri precum ACCA vin în întâmpinarea acestora cu programe variate şi relevante.”

„Camera de Comerţ Italiană pentru România doreşte, prin parteneriatul cu ACCA, să permită dezvoltarea propriilor membri la cele mai înalte standarde. În ziua de astăzi este necesară o viziune locală și internațională a metodelor de raportare fiscală și contabilă şi, în același timp, această viziune trebuie să fie calificată profesional. Prin colaborarea cu ACCA ne dorim să stimulăm cât mai mult creşterea expertizei firmelor membre în domeniul financiar-contabil şi integrarea lor în standardele internaționale”, a afirmat Adrian Dimache, secretar general al CCIpR.

„Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) acordă o importanţă deosebită formării profesionale şi susţine acest parteneriat cu ACCA. Pentru profesioniştii care îşi doresc să performeze în domeniul financiar-contabil, calificările ACCA reprezintă o reală investiţie pentru viitor şi o aliniere la standardele internaţionale din domeniu. Dorim pe această cale să încurajăm companiile membre să investească în pregătirea profesională a angajaţilor lor, oferindu-le acces la cele mai cerute calificări în domeniul financiar-contabil”, a declarat Adriana Record, director executiv CCIFER.

În a doua parte a evenimentului, specialiştii Colman Tax au abordat principalele probleme fiscale care marchează începutul acestui an şi au prezentat o serie de soluţii tehnice în concordanţă cu legislaţia în vigoare. Seminarul a avut un profund caracter intercativ, profesioniştii prezenţi intrând în dialog atât cu specialiştii Colman Tax, cât şi cu oficialii camerelor de comerţ partenere ACCA.

Biroul de Presă al CCIB

INTERNET & MOBILE WORLD
Diamond
CERTIND
EximBank
WFS
Libraria Eminescu
Strategic
Hospice
Olimpic
Apulum94
Zizin
Coface
Tribuna Economica
Comunicate de presa